søndag den 9. maj 2010

Rosengelé

I en af mine første blog om krydderurtegård og om sensuel mad, nævnte jeg bl.a. om rosengelé lavet af rosenblade fra Rosa de Rescht

Smagen af sommer!

Opskriften har jeg her hvis nogen skulle få lyst:

-------
Rosengelé

250 g. røde rosenblade
(gerne persisk rose: rosa de rescht) eller f.eks. rosa rugosa -hybenrose
750 g. sukker
2 tsk. citronsyre eller saft af 1 citron
1 brev geleringspulver.

skyld rosenladene, Kog dem i vandet sammen med citronsyre eller citronsaft over svag varme i 10 - 15 minutter .
Si bladene fra gennem sigte, og pres de sidste dråber af bladene med bagsiden af f.eks. en ske.
Hæld rosenvandet tilbage i gryden . Tilsæt geleringspulveret og lad det koge langsomt op igen under omrøring.
Rør sukkeret i og bring geléen i kog igen.
Lad det koge i gennem til sukkeret er helt opløst.
Skum eventuel geléen og hæld den på skoldede og rengjorte geléeskåle
Bindes til med syltepapir næste dag.

..........

Hurtig & lækker mundfuld f.eks. et tyndt lag på en skive (nybagt) og/eller ristet brød, samt ikke mindre lækkert, på pandekager :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar