tirsdag den 11. maj 2010

Farve og Farvevalg til boligen






OM BOLIGTEKSTILER & FARVEVALG

Mange tør ikke rigtig kaste sig ud i, at anvende farver til boligen, hvilket er meget ærgerligt.

For netop med anvendelse af farver & bevidst brug af tekstilernes individuelle teksturer og mønstre, kan man let og hurtigt skabe personlighed og individualitet,, med ganske få virkemidler.

Og det er ikke så svært som mange tror, når blot man er opmærksom på nogle få grundprincipper.:

Et godt udgangspunkt er valg af en eller to farver, som man passer til ens smag, lyst og behag. Hvis man vælger disse farver, som den bærende del af farveoplevelsen i et rum: (på billedet er der f.eks. valgt rødt & blåt som de bærende) så er fundamentet til at tilføje andre farver, der blot fungerer som medspiller i helheden som små 'accenter, uanset hvor mange der skal være..

Her er 2 rigtig gode grundregler:
Komplimentære farver som rød/grøn er f.eks. fint at mixe. Blot skal en af farverne være den dominerende del, og den anden blot til at fremhæve kontrasten. Hvis der er lige meget af hver farve, vil det give et kedligt og rodet resultat.
Man skal være konsekvent med brug af enten kolde eller varme farver og deres indbyrdes farve intensitet (valeur).. Ellers 'råber' de til hinanden, og man opnår ingen sammenhæng.

Stærke, kolde farver som pink-orange-lime kan man f.eks. sagtens blande i stor stil, netop fordi alle er lige "kolde" og har samme valeur. Lige som man kan mixe med uanset hvor mange forskellige jordfarver, der ønskes anvendt.

Men blander man kolde & varme farver - uanset hvor få farver det drejer sig om, så ser det straks igen rodet og uharmonisk ud, uden at det ikke trænet øje umidelbart kan sætte finger på: 'hvorfor virker det her ikke'.?

... men det er meget enkelt : kolde og varme farver fungerer ikke sammen.

Du kan evt. læse mere på www.livingplus.dk under indretningstips, hvir der også er link til eksempel på brug af varme og kolde farver i boligens indretning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar