søndag den 9. maj 2010

Bouillabaisse

I Marsaille fik jeg for mange år siden stiftet bekendtskab med denne herlige ret, der er en specialitet fra netop denne fiskerby .

Oprindelig en ret for fattige fisker, faktisk en nem ret at lave & som smager himmelsk, hvis man som vist i videoen laver retten helt fra bunden, med en fyldig fiskefond af flere slags fisk og skaldyr.
Desværre oplever man alt for ofte, at få serveret Bouillabaisse, hvor selv restauranter der ellers godt ved, hvad de vil ha for retterne, springer over hvor gærdet er lavest, og tror det er 'godt nok' med en maggiterning :-S ...

Nope DEN går ikke her ;-)

Forrige week-end blev der hentet spræl levende rødspætter og rødtunge fra nærliggende havn, til helt fornuftige penge + muslinger, hovede og ben af div. andet fisk hos fiskehandleren til en lækker fond, der kan række til adskillige fiskeretter.

Så det blev omsat til en fyldig fiskesuppe :-)



god video til how to do skulle nogen få lyst : http://www.dailymotion.com/video/x8y4kz_recette-de-la-bouillabaisse-par-le_travel

eller denne i engelsk version : http://www.dailymotion.com/video/xcwk1a_bouillabaisse_lifestyle

Ingen kommentarer:

Send en kommentar