søndag den 9. maj 2010

Demokrati eller mangel på samme ?

I årevis har vi talt os til døde om værdidebatten , - nok mest for at udskille 'fjenden' og sætte folk i båse, mere end at højne 'livsværdien' for det samlede samfund .... Det styret ganske godt af hoppen på populismens vogn, godt hjulpet af medierne selv.
Et selvsving der synes aldrig at få en ende, og selvkritik kun en by i Rusland.

Og undervejs - ja, hvordan går det så med selve demokratiet ... det højt besungne 'system' som skulle gi plads til alt og alle, grundlaget for at samfundet fra høj til lav bliver hørt og repræsenteret ?


To artikler synes jeg siger en hel del om 'temperaturen' i samfundet i dag .... hvor selve demokratiet reelt kun eksisterer som ord, mens vi lader os trampe videre i tilfældige retninger, uden at interesserer os en døjt for, hvor samfundet er på vej hen eller ønsker at nå frem til.

I den første artikel *i skyggen af et tabt årti, skriver Martin Mose Bentzen er ekstern lektor, Roskilde Universitet til aller sidst :

Løsningen på demokratiets problemer vedbliver at være mere demokrati. Men det vil kræve et radikaliseret, direkte demokrati, hvis vi skal komme ud af de nuværende magthaveres vold og ind i en ny og mere menneskeværdig fremtid.


Jeg mener han rammer plet med disse betragtninger ....
Hvad mener I ?


...

I skyggen af et tabt årti


Den traditionelle kritiske offentlighed har spillet fallit. Og et demokrati uden kritisk selvregulering er ikke en tilstrækkelig betingelse for en retfærdig politik

http://www.information.dk/224537

....
De forfloskede værdier

Når en kunstig og falsk debat søges holdt i live ved besværgelser og mistænkeliggørelse af de ugudelige. Samt den evige værdidebat, men hvis værdier?
http://www.information.dk/224421



..................

Ingen kommentarer:

Send en kommentar