søndag den 9. maj 2010

Lejlighedsrenovering fra A-Z



Seneste opgave at renovere en mindre lejlighed på Vesterbro.
En fin lille lejlighed for en single (M) der dog trængte gevaldigt til en kærlig hånd.

Særligt behøvedes køkkenet at få en gennemgående renovering, og som kunne åbne op for lejlighedens rum, ved at få det lille køkken integreret med et trist gangareal, og dermed også optimere lejlighedens rumfordeling, samt lysne op for en ellers mørk stuelejlighed midt i byen, så lyset kunne komme ind fra begge sider.




Derudover trængte hele lejligheden til en kærlig gang maling, det lige fra paneler, træværket mellem vinduer, og gulvet som var oliebehandlet, men meget mis vedligeholdt og aldrig helt var blevet færdigafsluttet med gulvlister, ligeledes det fine originale stuklofter i stuerne samt soveværelset der var godt belastet af årevis rygning.




Budgettet var 100.000,00 kr + moms som skulle række til:

et helt nyt køkken med nye elementer,

nyt trægulv der samlede gang og køkkenarealet,

nedsænkning af loft i køkken og gang, for at fjerne div. uklædelig rør og ledledninger,

Skjule elmåler og andre el-installationer

færdiggøre af et påbegyndt og ikke afsluttet renovering af badeværelse, hvor vægge og rør skulle indkapsles, installation til udluftning, div. ikke afsluttede el-installationer,

Maling af stuk loft, vægge og al træværket omkring vinduer, paneler samt alle lejlighedens døre, der var afsyrede efter 70'er moden,

Forny paneler langs alle gulve der aldrig var blevet monteret,

Slibe og lakere alle rum bestående af 2 stuer en suite, stort soveværelse samt det nye køkkengulv, så det kom til at hænge sammen med lejlighedens øvrige rum.

Ikke så lidt - og ganske meget tømrer, el og malerarbejde, hvis dette skulle lykkes.

Og sandt at sige, at jeg måtte trylle, hvis budgettet skulle hænge sammen med, alt det der rent faktisk skulle laves for at helheden stod som jeg og kunden ønskede.

Det lykkes ovenud godt. Det minimale Budget blev overholdt, og der kom en hel ny og lækker lejlighed ud af det, som selv ejereren nok ikke havde turdet forvente ;-)

Min opgave bestod i, at stå for den totale renovering, lige fra at hjælpe kunden med at tage beslutning om, hvilke køkkenmoduler der skulle vælges ud, rådgive omkring valg af gulv og færdigafslutning af påbegyndt badeværelseprojekt, der aldrig var blevet færdigt. men særligt, at jeg fik designet et funktionelt køkken og få det integreret med gangarealet, så helheden som funktionaliteten blev optimal for lejligheden, valg af øvrige materialer, og ikke mindst at udvælge og koordinere al udførsel med håndværkere, der både kunne og ville og holde sig inden for budgettet samt følge op på div. der var nødvendigt. Et projekt som skulle klares inden for et par måneder, hvor lejligheden stod tom, mens ejeren selv drog af sted på ferie og overlod resten til mig om at følge op.

Sjov og interessant opgave, selv om budgettet så langt fra var optimal, og jeg selv fik 10.000 + moms for min rådgivning og koordinering af indkøb som aftaler med håndværkere, fra jeg fik overdraget nøglen til lejligheden som min 'arbejdsplads'.

Jeg tør slet ikke sammenholde mit honorar med de antal timer jeg rent faktisk brugte på, at få projektet til at lykkes. Tilfredstillelsen af resultatet vil jeg hellere tænke på i det sammenhæng ;-)
.........

Under arbejde :

>


..........

Og her er så det færdige resultat fra lejligheden, som ejeren kunne komme hjem til, og ikke til at kende igen ;-)







Funktionel køkken i masiv eg og bredde skuffeudtræk fremfor skabe hvor man aldrig kan se hvad der står bagerst,

Stramt designet kvalitets håndvask og amatur med teleskop-udtræk i en 'fed' maskulin og funktionel design der bare siger 'kvalitet'.

Og bedst af det hele, lyset strømmer ind fra 2 sider, og integrering af et smalt uinteressant gangareal ,gør hele lejligheden meget mere indbydende fra det øjeblik man træder ind i lejligheden, og giver yderligere plads til et ekstra fritstående cafébord.

Selv vinduespladsen, der var håbløs, er blevet erstattet med en bred bordplade, der går i et med resten, og som giver langt større bordplads til at arbejde i køkkenet.

Ovenikøbet er der i budgettet blivet plads til en fin emhætte med kulfilter, så lejligheden ikke bliver emmet til med mad-os!

Og lækker rengøringsvenlig trægulv, der får hele det nye køkken til at hænge sammen med stue og soveværelse, og giver et blødt underlag, der er rart at gå på.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar