søndag den 9. maj 2010

Alt begynder med en tanke

Vi lever i helheden - men skaber i detaljer.

Du læser sikkert aviser - hører radio - ser TV avis og får nogle de mange nyheder ind i dit liv, der er med til at skabe helhedens liv på vores planet. Ikke mange af helhedens overskrifter har du nogen indflydelse på.
Men - helhedens liv på vort planet skabes i detaljer - og i detaljen har DU indflydelse. Er du opmærksom på det?

Et positivt ord til dig selv - til et medmenneske - en skriftlig hilsen - en mail - en sms - et smil i den travle hverdag - en hjælpende hånd - kan være med til at gøre en forskel for den enkelte og dermed for helheden. Denne lille historie fortæller det så tydeligt i al sin betydningsfulde enkelthed ...

Da en gammel mand gik langs stranden ved aftenstide, lagde han mærke til en ung mand foran ham, der gik og samlede søstjerner op fra strandkanten og smed dem ud i vandet. Da han til sidst nåede op på siden af den unge mand, sagde han til ham: " Hvorfor gør du det?"
Den unge mand svarede, at de strandede søstjerner ville dø, hvis de blev efterladt til den varme sol den næste morgen.

"Men stranden er kilometerlang - og der er tusindvis af søstjerner" svarede den gamle mand - "hvordan skulle dine anstrengelser her gøre nogen forskel?" Den unge mand så på søstjernen i sin hånd, og idet han kastede den i sikkerhed i havet, sagde han:
"Det gør en forskel for denne her".


(fra doitnow.dk)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar