torsdag den 5. maj 2011

Rabarberkage med Marengstop

Denne opskrift på rabarberkage har jeg hver eneste forår i gennem mere end 20år, når den samme gamle vinrøde rabarberplante trofast har givet fine rabarber fra sig.

For os er det blevet et tilbagevendende tradition, at fejre den skønne årstid med høst af årets første rabarber, hvor vi igen kan nyde den lyse tid og udendørs liv i haven og naturen omkring os.


Her er opskriften på Rabarberkage med marengstop.

Dej: 175 g. smør, 150 g. sukker, 2 spsk. vanillesukker, 1 knsp. salt, 3 æggeblommer, 250 g. mel, 2,5 spsk. bagepulver, 5-6 spsk. mælk

Rabarbermarengs: 3 æggehvider, 200 g. sukker, 100 g. grofthakkede valnøddekerner (eller mandler) godt 1/2 kg. helt friske, tynde (vin)rabarber

1 lille bradepande med høje sider 24x30x5 cm. smør til formen , 1-2 spsk. rasp.


Rør smør cremet med sukker, vanillesukker, salt og æggeblommer.
Bland mel med bagepulver og rør det lidt efter lidt i smørcremen sammen med mælk.
Smør formen med fedtstof og drys den med rasp
Hæld dejen i formen og glat overfladen med en dejskraber eller en bredbladet kniv.
Tænd for ovnen til 200grader.

Pisk æggehviderne næsten stive, pisk sukkeret i 2-3 omgange og pisk det hele stift igen.
Skær den skyllede og derefter tørrede rabarber i 1-2 cm. store stykker og vend dem sammen med nøddekernerne eller mandlerne i marengsmassen.

Smør den oven på dejen, sæt formen på bagepladen midt i ovnen og bag kagen i 40-45 min.

Lad kagen afkøle let i formen på en bagerist før den skæres i stykker.

Der behøves ikke flødeskum til, men smager godt til hvis man har :-)

Den smager dejligt også efter 2-3 dage hvis der skulle blive noget til overs.
Undlad at dække kagen til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar