torsdag den 21. april 2011

Vietnamruller (friske) og stegte forårsruller

 Forleden lavede børnene og jeg hjemmelavede forårsruller og friske vietnamruller.

Til det traditionelle kinesiske forårsruller blev  hakket oksekød stegt på panden sammen med   revne gulerødder, friskebønnespire, hvidløg finsnittet kinakål samt orientalske krydderier som vi syntes passede til .

 Afkølet blev de så rullet i forlavede papirstynde firekantede dejplader fra kineserbutikken.

Og pakket ind så de var klar til friturestegning senere.
Og herligt ser det ud på dette billede ....
De blev ganske fine, sprøde og lækre at spise, både som varme, og kolde næste dag til frokost.


Til de friske vietnamruller blev disse halv gennemsigtige risdejplader på ca. 20x20 cm. klippet til 4 mindre firekanter, som efter et øjeblik i kogende vand, bliver helt bløde og parat til at blive rullet sammen om det fyld man har tænkt sig.

Man skal huske et opvredet klud at lægge under den opblødede risdej - ellers klistrer den bløde risdej og limer sig fast i bordplade, fingre m.m. :-)


Disse blev så foldet om på samme måde som kinarullerne.
Vi havde valgt rejer som hurtigt blev vendt på panden først sammen med ingefær og citron
Samt  krabbekød som variant.
Dertil tilføjes f.eks. som vi valgte : fine forkogte risnudler, friske spire, reven gulerod, forårsløg, avocado, reven  strimlet salat som fyld.

.

Ca. et par tskfuld fyld alt i alt på de 10x10 cm. risdejpapir -  så får man  fingretykke fine små vietnamruller,
der kan spises som de er - gerne med  hjemmerørt spicy/sur/sød sauce, terijaki, soya og eller satay sauce
OG/Eller de kan også frituresteges lige før stegning - så bliver dejen blot sprød og ikke blød og gennemsigtig  og man får yderligere en variant i smagsoplevelsen.



Velsmagende Hyggemad - også at være sammen om at lave.

Det tager lidt tid at forberede med snitte/rive og rense alle grøntsager i fine tynde strimler, men ellers er det en ret, der er lige til at gå til, og med lidt øvelse er det nemt selv for børn at rulle egne forårs og vietnamruller.
og fyldet kan de så også selv vælge - lige efter deres helt egen smag og behag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar