søndag den 19. september 2010

Nem og lækker æblekage

Det har blæst temlig meget her, så masser af nedfaldsæbler.......
Hvad er så mere nærliggende, end at bruge dem til en lørdageftermiddagskage ?

så Maria gik i gang :
og fik eksperimenteret med at lave denn kage  ....
som smagte herligt, med en klat kold piskefløde!

Opskriften er nem - så hvis andre børn og barnlige sjæle får lyst til hurtigt at lave en kage, så er denne her rigtig god og gennemtestet ;-)


2 hele æg.
160 g. sukker
100 g. mel
brun farin
ca. 75 g smør
2-3 æbler i både
flødeskum.

sæt ovnen på 200 grader.
de hele æg piskes skummende med sukker
tilsat mel og hæld det i en smurt bageform.
æbler snittes i tynde både, og lægges ovenpå i et tyndt lag - gerne i et fint mønster.
drys 2-3 skefulde farin over,
skær smør i tynde skiver og fordel dem over æbler og farin.
sæt bageformen i den opvarmet ovn - i ca. 35. min.
servers lun, gerne med kold flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar