(og forhåbentlig ikke i kapløb med min lille rødhårede egern familie med det også ;-)
Men nu hvor ideen om at lave kryddersnaps ikke lige kan stanses igen, så måtte jeg prøve noget andet.
Plukkede så en stor håndfuld fennikelfrø - og nu står de der, dækket til med akvavit.
og så må jeg se, hvornår smagen har trukket nok ud, at snapsen kan sies og lagres yderligere.
Og ja, basillikumblomsterne står endnu smukt - stadig en uge efter jeg fik afskåret dem fra planterne, da de skulle ind i huset for vinterhi.
Og da jeg alligevel var i det humør :
så prøves også med mynteblomster : .)
og blomsterne tallerkensmækker var bare så strålende i efterårs blide solskin, så de måtte også med på billedet.
Det er fedt at lave forskellige kryddersnapse - hvordan smagte de så?
SvarSletJeg undrer mig over du stiller dem i solen - jeg ville personligt nok vælge at stille dem mørkt, men det er bare det jeg er oplært med indenfor kryddersnapse verdenen :)
Hej Christian,
SvarSletTak for din kommentar, som jeg desværre først nu har set.
Ja, det gav et blandet resultat - den ene flaske blev ganske god, omend smagen af fennikel blev ganske kraftigt, at det smagte bedst fortyndet med vand/isterninger.
Den anden fik smag af lidt jord (hvorfor ved jeg ikke - men måske det netop var pga. at jeg stillede dem i lys og ikke i mørke som du nævnte?!. Smide det ud havde jeg det dårligt med, så jeg forsøgte at tilsætte lidt af fennikelbrændevin i fiskesuppe eller andre retter med fisk og skaldyr. Det gav en fantastisk god anis smag og aroma til retterne - så alt i alt fik jeg glæde af de to flasker jeg fik fremstillet.
vh
ann