tirsdag den 17. juni 2014

Hyldeblomst i beignetdej


Når haven bugner af hyldeblomster...


Hvis du stadig har hyldeblomster i haven - så prøv denne her opskrift som en anderledes raffineret eftermiddagssnack i stedet for chips.

Evt. med salvie i beignetdej (her drysses det blot over med salt efter friturestegning, og dejen laves uden sukker) .

Beignetdej:

120 g hvedemel
2 skefuld sukker
1/2 tsk. salt
2 dl. kold, tør hvidvin (- evt. øl i stedet for hvidvin eller hyldeblomstsaft )
2 skefuld neutral olie

2 stiftpiskede æggehvider

Neutral olie til friturestegning
15-20 klasser ny udsprungne hyldeblomster med lang stilk.
 

Myntedressing:
2 1/2 dl Afdryppet yoghurt
en håndfuld friske mynteblade
1 spsk. flydende honning
saft af ½ citron

Rør dejen af mel, sukker, olie og hvidvin.
Lad den stå mindst i en times tid i køleskabet

Hak mynteblade fint og bland dressingen med honning og citron. Stil den i køleskabet.

Lige før friturestegning:
Pisk æggehviden stift.
Varm rigelig mængde olie på en dyb pande. Vend forsigtigt den piskede æggehvide i dejen.

Dyp små buketter i dejen og skrab mest af dejen af igen, (så hele klassen er dækket af dej, men kun i så tyndt et lag som muligt ) 
frituresteg lidt ad gangen i olien, og pres lidt ned i blomsten, lige når de kommer ned i olien, så blomsterformen folder sig ud .

(Stilken gør at man nemt kan holde og vende blomsterklassen i olien under friturestegning

Serveres  straks evt. drysset let over med flormelis.
og mynte-youghurtdressing som dyp (kan undværes, men smager ekstra skønt med)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar