mandag den 16. juni 2014

Hylst til den danske sommer

Lyse, milde sommeraftner med haven duftende af hyldeblomster og jasminer.

Herlig tid til afslappet week-end hyggemad, med gæster som kom på besøg fra Frankrig.

Lige nu hvor bugner med fine udsprungne hyldeblomster og krydderurtehaven byder på fine salvieblade blev eftermiddags snack til hyldeblomster og salvieblade i beignetdej.

Ingen af gæsterne havde prøvet hyldeblomster i beignetdej før. Men dressing rørt af afdryppet yoghurt, mynte, citron og honning er det bare en overraskende lækkerbisken som alle blev begejstret over.

Lige som salvieblade som ellers er en krydderurt med meget kraftig smag, der som friturestegt bliver til en lækkerbisken med mild og aromatisk smag der er himmelsk. - bare med et drys af groft salt over straks efter friturestegning, og serveret straks efter de er færdige.Hovedret blev lammekølle i ovn med langtidsbagt rodfrugter. 

Som dessert lavede jeg fløjlsblød sorbet af hyldeblomstsaft og reven citronskal.  Ganske nemt nu hvor der er adskillige fl. fyldt med hyldeblomstsaft i køleskabet. Et par dl. koncentreret hyldeblomstsaft, sukker & æg rørt til æggesnaps og til sidst forsigtigt vendt i 1/2 liter piskefløde - så er det bare at sætte skålen 3-4 timer i fryseren.

Dertil min sædvanlige sommer rabarberkage med marengstop  :-)

En herlig lang lørdag og de overnattende gæster fløj hjem søndag morgen,  med gode minder om den danske sommer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar