lørdag den 26. juli 2014

Friturestegte courgette blomster.

Friturestegte courgetteblomster:

Jeg har glædet mig længe til, at mine courgetter skulle skyde massevis af skønne solskinsgule courgetteblomster.

Nu i sommervarmen vrimler de med dem i haven, at jeg bare kan plukke løs og lave en skøn italiensk specialitet jeg stiftede venskab med en af de aller første gange jeg besøgte Firenze.

Perfekt som middagsmad i sommervarmen eller som eftermiddagssnack til et glas kølig hvidvin!





Som snack kan blomsterne også frituresteges uden fyld blot drysset over med salt lige inden serveringen, sammen med friturestegte salvie blade, som er en lige så klassisk lækker sag.

Men med ricotta fyld kan de blive endnu lækre serveret som en en skøn og let sommer ret.

Her er min opskrift hvis du også har lyst til at lave denne delikate ret.

12-14 friske courgette blomster. (tag gerne også de helt små baby courgetter med)
Ricotta
Frisk Spinat og/eller
finhakket friske krydderurter efter behag( timian, bredbladet persille, origano, basillikum, mynte) 
Salt og peber

Dej:
100 g hvedemel
1-2  dl. lunken vand
5 spsk tør hvidvin
1 æggeblomme og æggehvide
rigeligt med (solsikke) olie til friturestegning
groft salt

Bland mel, olie, vin, æggeblomme og salt og peber i en skål. Rør 1,5-2 dl lunken vand i til den er ret flydende og lind. Lad dejen stå og trække i ca. 1 time.
 Pisk æggehviden stift i en anden skål og bland med let hånd hviden i dejen lige før friture stegning.

Bland ricotta med finhakket spinat og krydderurter efter smag og lyst + salt og peber.  Åben forsigtigt blomsten og fjern den gule blomsterspore inden i. Fyld forsigtigt blomsterne med ca. stor tsk.fuld ricotta fyld. Luk blomsten ved at dreje på spidsen af blomsten.

Dyp ned i dejen og skrab overflødigt væk og steg dem på en dyb pande (wok) med hed olie. De vendes, så de bliver gyldne og sprøde ca 2-3 minutter. . Blomsterne tages af panden og lægges på en tallerken med køkkenrulle. Drys groft salt over lige før servering og spises straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar