lørdag den 16. juli 2011

Sommermad

Lørdag & skøn grill-vejr,
så efter en tur til fiskemanden blev menuen til
Krabbeklør og Grillet Dorado samt grøn tilbehør fra urte og køkkenhaven.

Dorado fyldt op med esdragon, syre, koriander og bronce-fennikel

 Hertil Agurkesalat med frisk hakket mynte, syre og hvidløg

 Og spæde salatblade blot med god olie/eddikedressing til

Og de lækreste nyopgravede kartofler med frisk dild
Mens fiskene blev grillet kunne vi nyde friskkogte krabbeklør

Med liflig glas kold hvidvin til
Mens bierne summer omkring blomstrende basillikum på terrassen
Dejlig sommeraften der ikke kunne være bedre !



fredag den 15. juli 2011

Svaleunger og haven i Juli

Her til morgen fik jeg taget nogle billeder af vores svalepar, der har bygget rede under taget i garagen.
Jeg listede ind og satte mig inde i min bil, så forældrene følte sig ubevogtet.

De flyver i disse dage i pendulfart, for at fodre deres sultne unger, der stikker op med deres solgule næb, så snart en af forældrene nærmer sig :-)



Og Peberfrugter i drivhuset er begyndt at blive store og agurker er også godt på vej.
tomatplanterne når helt op til drivhuset's tag ........ mere en 2 meter rækker de op. Tomaterne selv er begyndt at få farve. Så inden længe kan vi nyde store solmodne bøf og druetomater. Skøn blot med lidt basilikum og mozarella, olivenolie og balsamico.



Og forhaven ser ganske nydeligt ud, efter den pludselige indskydelse til skvalderkålrydning i forrige week-end :-)

Nu venter den bare jord på, at blive sået og plantet til, med div. stauder under den lange rand-beplantning af buske og træer, at der til næste år også kommer lidt mere farve i forhaven, der vender mod skoven og vejen.

Selv om vi sjældent opholder os her, men foretrækker at være i den modsatte side,
må der godt være lidt mere at se på, end blot det store græsplæne.




På den anden side af huset, passer den vilde eng sig selv....og er et vidunderligt fredfyldt område, hvor også rådyrne kan gå i fred.

Blot har jeg ryddet omkring de vilde hindbær for brændenæller og skvalderkål - lige på den anden side af hegnet.  Og lige nu er bærne modne - både de store tilplantede, som de skønne vilde :


 vilde hindbær
 de store ædle som nabo
Og udsigten til engen taler for sig selv med sit skønmaleri, der veksler med årstidernes skiften
Meget snart vil den stå i et bølgende hav af solskinsgule farver :-)


mandag den 4. juli 2011

Delikate gaver fra haven

Tænk at en håndfuld blomsterblade kan laves om til den lækreste is, der bare smelter på tungen. og duften & smagen .... uhm !!!!


I år var det min datter, der overtog vores tradition med alt lave året's første jasmin-is.
Sammen med havens alm. jordbær & skovjordbær - så er det bare smagen af sommer!


Og selv kartoffelblomsten ser smuk ud...
Og tegn på, at NU var det også endelig tid, at grave de første små kartofler op.

Fra jord til bord - max. 20 minutter for de største - 5 min. til de aller mindste :-)
Nydt som forret, blot med friskklippet dild, et dryds salt og lidt smør til ....

Enkelt, simpelt og bare lækkert!